Ontslagen, wat nu?

Ontslagen worden in de wereld van optiek kan een verassende wending zijn, maar het biedt ook de gelegenheid om je carrièrepad opnieuw te bekijken en nieuwe mogelijkheden te ontdekken. Hier zijn vijf stappen die je als opticien of optometrist kunt overwegen:

1.Verwerken van het Ontslag:

Geef jezelf de tijd om het ontslag te verwerken. Het is normaal om emoties te ervaren, en het is belangrijk om hier ruimte voor te maken in het verwerkingsproces.

2.Verzamel Belangrijke Informatie:

Vraag om specifieke redenen voor het ontslag en verzamel belangrijke informatie zoals de datum van beëindiging, eventuele vergoedingen of voordelen waar je recht op hebt, en hoe het zit met eventuele openstaande vakantiedagen.

3.Informeel naar Referentie vragen:

Informeer informeel naar het verkrijgen van een positieve referentie als de sfeer het toelaat. De optiek sector is klein en als opticien of optometrist kan een positieve aanbeveling van vorige werkgevers van onschatbare waarde zijn bij het solliciteren naar nieuwe kansen.

4.Herzie Financiën:

Evalueer je financiële situatie en bekijk hoe lang je zonder inkomen kunt overbruggen. Dit helpt je om in te schatten hoeveel tijd je kan nemen.

5.Bereid je voor op de Toekomst:

Begin met het plannen van je volgende stappen. Update je cv, stel een LinkedIn-profiel op, en overweeg welke carrièrepaden je wilt verkennen. Schakel indien nodig de hulp in van je favoriete recruiters Alice en Hilde van Eyematch ;) .

Als je ontslagen wordt, biedt dit de kans om je horizon te verbreden en te ontdekken welke nieuwe mogelijkheden er zijn met jouw waardevolle expertise als opticien of optometrist. Gebruik deze periode als een kans voor groei en heroriëntatie op je professionele reis.

Previous
Previous

"Hoe jouw verlof optimaal inzetten in 2024"

Next
Next

Een Stappenplan voor “een loonsverhoging in de optiek"