"Hoe lang is mijn opzegtermijn?"

Een nieuwe baan aannemen is als het openen van een nieuw hoofdstuk in je professionele leven, vol met spannende mogelijkheden en kansen. Bij het plannen van deze sprong is het begrijpen van je opzegtermijn essentieel voor een soepele overgang. Maar geen zorgen, we hebben een eenvoudige en vrolijke gids voor je samengesteld!

In België variëren opzegtermijnen op basis van je anciënniteit. Kijk snel naar onze handige tabel, afkomstig van Jobat.be:

opzegtermijn bij ontslag geven door werknemer

Een belangrijke tip: zorg ervoor dat je aangetekend schrijven ten laatste op woensdag is ingediend. Hierdoor begint je opzegtermijn te lopen vanaf de maandag erna. 

Wil je graag de opzegtermijn aanpassen dan kan je een onderlinge overeenkomst sluiten. Wees wel zeker dat het op papier wordt gezet, met de handtekeningen van jullie beiden. Het is een uitzonderlijke regeling, maar wie weet, misschien precies wat je nodig hebt!

Denk eraan, voor een soepele overgang, communiceer tijdig met je werkgever, plan een gestructureerde overdracht van taken en verlaat je huidige positie met een glimlach.

Veel succes in je nieuwe avontuur!

Hoe lang is mijn opzegtermijn
Previous
Previous

Samen zorgen voor elkaar in November

Next
Next

Boost je carrière: Waarom Bijscholing een Gamechanger is voor Optiek en audio professionals"